maandag 3 september 2012

Gecertificeerd examen sportmassage ACE


Via een van de ACE erkende opleidingsinstituten bereikte ons de volgende opmerking.

“Waarom staat op de website van het NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage) dat het NGS het enige gecertificeerde examen Sportmassage in Nederland zou afnemen?”

Naar mening van ACE Algemeen Centrum voor Examinering is dit feitelijk onjuist.

De examens van ACE zijn gecertificeerd door en vinden plaats onder keurmerk van Calibris Contract.

ACE heeft in het bijzonder de keuze gemaakt voor Calibris Contract in verband met haar specifieke kennis en ervaring met de domeinen zorg, welzijn en sport.
Deze domeinen zijn de domeinen waarbinnen de examens van ACE zich bevinden, te weten: Sportmassage, Wellnessmassage, Voetreflexmassage en Ontspanningsmassage.

Het is onduidelijk waarom het NGS meent zich te moeten profileren met de bovengenoemde tekst op haar website. Het is in ieder geval niet in het belang van de beroepsgroep.

Daarnaast heeft ACE, naast de bovengenoemde certificering en het keurmerk voor de door haar afgenomen examens, een specifiek erkenningenbeleid voor opleidingsinstituten.

ACE vindt het van belang om de examenkandidaat een diploma mee te geven waarmee de masseur aantoonbare vaardigheden bezit om in het vakgebied optimaal te kunnen presteren. Daarbij moet de cursist kunnen vertrouwen op de kwaliteit en integriteit van het opleidingsinstituut. Ervaring als opleider bij de betreffende opleiding, zoals sportmassage, vinden wij een groot goed.

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage